Home » Blog » Ondernemen met Passie: Kenny’s Reis naar Succes

Ondernemen met Passie: Kenny’s Reis naar Succes

16 juli 2024
Datum: 16 juli 2024

Kenny Mahadewsing, een ambitieuze jonge ondernemer van 22 jaar, heeft sinds zijn zesde een duidelijk doel voor ogen: zakenman worden. Met een studie in ondernemerschap en retail management, en een sterke affiniteit voor creativiteit, heeft hij zich een indrukwekkend pad gebaand in de wereld van ondernemerschap. In dit artikel duiken we in Kenny’s reis, zijn betrokkenheid bij de Delta Sustainable SkiesChallenge en de waardevolle tips die hij heeft voor beginnende ondernemers.

 

De Ambitie van Kenny

Kenny’s ondernemersdroom begon al vroeg. “Al sinds mijn zesde wist ik dat ik iets met ondernemen wilde gaan doen”, vertelt hij. Zijn keuze voor de opleiding ondernemerschap en retail management sluit hier dan ook naadloos op aan. Kenny’s creatieve kant komt tot uiting in zijn hobby’s zoals breakdance en 3D-printen. “Ik heb thuis drie 3D-printers waarmee ik allerlei dingen maak, van huishoudelijke artikelen repareren tot gepersonaliseerde cadeaus en prototypes voor medestudenten en vrienden,” zegt hij. Dit onderstreept zijn veelzijdigheid, behulpzaamheid en creatieve aanpak in zowel zijn professionele als persoonlijke leven.

 

Jong Ondernemen en de Eerste Stappen

Tijdens zijn studie kwam Kenny in aanraking met Jong Ondernemen, waar hij zijn eerste bedrijf, LUNCHR, oprichtte. LUNCHR bood een herbruikbare lunchverpakking als alternatief voor plastic boterhamzakjes. Dit project leidde tot deelname aan verschillende evenementen en het winnen van mooie prijzen. “De ervaring met LUNCHR heeft me veel geleerd over de basisprincipes van ondernemen, zoals het belang van zaken zwart op wit zetten en het benutten van je netwerk,” benadrukt Kenny.

 

De Delta Sustainable SkiesChallenge

Een van de meest opmerkelijke prestaties van Kenny is zijn deelname aan de Delta Sustainable SkiesChallenge. Deze uitdaging, gericht op duurzaamheid in de luchtvaartindustrie, vroeg deelnemers om innovatieve oplossingen te bedenken. Kenny en zijn team, aangemoedigd door eerdere successen, besloten mee te doen. “We hebben hard gewerkt en grondig onderzoek gedaan om een sterke businesscase te presenteren”, legt Kenny uit. Ze mochten hun oplossing om voedselverspilling in de luchtvaat tegen te gaan online pitchen aan een jury. Op basis daarvan werden ze uitgekozen om naar Atlanta te komen om de innovatie aan Delta zelf te pitchen en eindigde ze als winnaars. Ze combineerden marktonderzoek met mensgericht onderzoek, spraken met diverse stakeholders en presenteerden een sterke businesscase die zowel de milieu- als de financiële voordelen van hun oplossing benadrukte.

 

Het harde werk en de gedegen voorbereiding van Kenny en zijn team waren doorslaggevend voor hun succes. “We hebben interviews afgenomen met experts uit de luchtvaart- en duurzaamheidssector om onze oplossing te verfijnen en zo praktisch mogelijk te maken”, vertelt hij trots.

 

De Toekomstplannen

Nu Kenny zijn studie heeft afgerond, richt hij zich op het uitbreiden van het bedrijf Break4U, dat breakdance-workshops aanbiedt. Zijn doel is om deze workshops, die momenteel vooral in de provincie Utrecht plaatsvinden, uit te breiden naar heel Nederland. “Ik heb tijdens mijn afstuderen een systeem ontwikkeld om de coördinatie van deze workshops te verbeteren, wat de schaalbaarheid en impact van het bedrijf zal vergroten,” deelt Kenny enthousiast. Nu wil hij hier graag als co-founder aan de slag gaan, omdat hier echt zijn passie ligt.

 

Tips van Kenny voor Jonge Ondernemers

Op basis van eigen ervaring deelt Kenny een aantal waardevolle tips voor beginnende ondernemers:

  • Doe dingen nooit half: “Als je ergens voor gaat, doe het dan volledig,” adviseert Kenny. Zet je in voor kwaliteit en grondigheid in alles wat je doet.
  • Leer van je fouten: “Ondernemen is een leerproces. Fouten maken hoort erbij, maar zorg ervoor dat je ervan leert en verbeteringen doorvoert,” benadrukt hij.
  • Gebruik je netwerk: Netwerken is cruciaal. “Vraag om hulp, zoek naar connecties en maak gebruik van de kennis en middelen die je netwerk biedt,” zegt Kenny.
  • Wees creatief: Innovatie en creativiteit kunnen je helpen om met beperkte middelen veel te bereiken. “Denk buiten de gebaande paden en zoek naar unieke oplossingen voor problemen,” moedigt hij aan.
  • Regel zaken goed: Zorg ervoor dat je afspraken en contracten duidelijk op papier hebt staan. “Dit voorkomt problemen en geeft je een stevige basis om op terug te vallen,” adviseert Kenny.

 

“Ik zeg altijd, grijp kansen altijd aan. Laat ze niet aan je voorbijlopen, ook al denk je dat je er misschien niet veel aan zal hebben of dat het misschien niet zo leuk of interessant is. Je hebt niks te verliezen. Dus doe het gewoon! Je kan alleen maar verrast worden. Ik weet zeker dat er heel veel events, heel veel challenges, heel veel kansen zijn die mensen voorbij zien komen, maar er niks mee doen. En als je er wel wat mee doet, dan kun je ineens bij Delta in Atlanta belanden bijvoorbeeld! Hoe tof is dat! En ook al is het misschien iets kleins. Ook al is het maar 50 euro dat je wind. Maar misschien is er op dat event wel weer een andere ondernemer aanwezig die gelooft in je visie of het gewoon heel erg tof vindt. Wanneer je met zo iemand in contact komt, kun je ineens super veel verder geholpen worden met je business. Of het kan je een nieuwe kans bieden.”

 

Kenny’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe ambitie, hard werken en een creatieve benadering kunnen leiden tot succes in het ondernemerschap. Zijn ervaringen met Jong Ondernemen en de Delta Sustainable SkiesChallenge tonen aan hoe belangrijk het is om kansen te grijpen en voluit te gaan voor je doelen. Met zijn tips kunnen andere jonge ondernemers hun eigen weg naar succes vinden en bijdragen aan een duurzame en innovatieve toekomst.

Delta_JA_EUROPE_24_Kenny

 

Informatie

Datum: 16 juli 2024

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!